Салат з буряка і перловки. Можна подати і як салат і як гарнір. У ньому багато вітамінів, адже перловка так корисна. Її обов'язково потрібно включати в свій раціон. А в поєднанні з буряком і зеленню - просто суцільна користь. Цей салат без майонезу виходить дуже цікавим за смаком і текстурою, запрошую на дегустацію!
Інгредієнти
Основні інгредієнти
- Крупа перлова - 70 г
- Буряк (запечений або варений, близько 300 гр.) - 1 шт
- Цибуля зелена - 4 гілочки
- Кріп - 5-6 гілочки
Інгредієнти для заправки
- Олія - 40 мл
- Цукор - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Перець чорний мелений
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4
Перлову крупу, якщо є можливість, замочити в холодній воді, хоча б на годину. Я використовую таку крупу, яка не вимагає замочування. Відварити, відповідно до інструкції на упаковці.
Буряк запекти в духовці або відварити. Нарізати дрібними кубиками.
Готову перловку відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина і остудити.
Зелень помити, обсушити і дрібно порізати.
Змішати всі інгредієнти для заправки до отримання однорідної емульсії.
Всі складові салату перемішати і можна подавати. Салат з буряка і перловки готовий. Смачного і великого запасу вітамінів до весни!
Коментарі
Дуже цікавий рецепт. Обов…
Коментувати