Рецепт салату з кукурудзи і пекінки

Погода, що називається "шепоче": "Займи, але випий!" Їсти вечорами щось зовсім не хочеться. Але, кинути щось у шлунок все одно треба. Все це разом узяте в черговий раз відправило мене в пошук. Мені зустрілися продукти, які живуть "в заначці на всякий випадок". З таких продуктів попалася мені під руку кукурудза молода, солоденька. І я вирішила, не чекаючи приходу внучки в гості, вжити її в салат пекінки і кукурудзи. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Пекінка - 250 г
  • Огірок (за бажанням) - 1 шт
  • Помідори черрі (вершки, або 5 штук побільше, оптимально, звичайно, грунтові, але...) - 10 шт
  • Кукурудза (маленька, СІК не зливати!) - 1 бан.
  • Стегенце куряче (копчене, можна замінити вареною грудкою, або шинкою для сніданку, гр 200-250) - 1 шт
  • Яйце куряче (круте) - 3 шт
  • Майонез (за смаком)
  • Сіль (за бажанням)
  • Перець чорний (мелений, за бажанням)

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Власне кажучи кроки розписувати немає ніякого сенсу. Скажу тільки, що всі інгредієнти повинні бути нарізані практично однаково, ну за винятком пекінкі і кукурудзи. Оскільки для мене від нарізки змінюється смак салату, то його можна варіювати саме таким чином. Крім того, однаково нарізаний салат акуратніше виглядає і активніше проситься до вживання. Є ще одна хитрість: я не зливаю рідину від кукурудзи, а додаю її до майонезу, або, якщо мені хочеться дещо урізноманітнити смак салату, щоб не набридав, то до грибного соусу. Солодкуватий присмак "розсолику" від кукурудзи вносить свою оригінальну нотку, яка надає якусь "весенність" смаку салату. В якості м'ясного наповнювача салату я використовую або копчене стегенце куряче, або шинку типу "для сніданку". Ви можете використовувати те мяско, яке любите, тут тільки одна умова: воно не повинно бути сухим. Я спочатку салат не солю, оскільки це "на любителя". Чоловік обходиться без солі, я трохи присолюю вже при вживанні. Салат з пекінки та кукурудзи з копченої курки готовий!
Чим гарний цей салат? Своєю варіативністю: сьогодні курка, завтра шинка, післязавтра можна навіть крабові палички використовувати або рибку запечену. Смак кожен раз різний, не набридає. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі