Легкий салат з листя салату завдяки великій кількості свіжих овочів, і ситний, завдяки смаженій курці. Чоловік був задоволений, а що мені ще треба. Діти розлетілися, живемо вдвох.
Інгредієнти
- Філе куряче - 1 шт
- Капуста пекінська (6-7 листків)
- Перець солодкий червоний - 0.5 шт
- Селера черешкова - 2 шт
- Цибуля-шалот - 1 шт
- Огірок (середній) - 1 шт
- Кріп - за смаком
- Петрушка - за смаком
- Листя салату / Салат - 1 упак.
- Сметана - 2 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Хрін (тертий) - на смак
- Йогурт - за смаком
- Сіль за смаком
Додатково нам потрібно лист для смаження курячого філе з італійськими травами. Філе відбити до товщини 1 см, покласти в лист для смаження і обсмажити на сухій сковороді з двох сторін до готовності.
Цибулю-шалот нарізати тонкими півкільцами. Через брак можна замінити на червону цибулину.
Вимити і обсушити овочі. Перець очистити від насіння.
У пекінської капусти відрізати м'які бічні частини листів і нарізати їх широкими смужками. Висипати в широку, глибоку миску.
Центральну тверду частину нарізати поперек тонкою соломкою. Відправити туди ж.
Болгарський перець розрізати вздовж на 4 частини і потім поперек - соломкою. Додати до капусти в мисці.
Черешки селери очистити від жорстких ниток і нарізати навскоси на тонкі скибочки. Висипати в миску з салатом.
Додати дрібно нарізану зелень.
Потім огірок, нарізаний тонкими півкільцами,
і цибулю-шалот.
У мисочці перемішати сметану, гірчицю і хрін. Якщо соус вийшов густим, розвести його йогуртом. Додати сіль за смаком і знову перемішати.
Найбільші листя зеленого салату відкласти для прикраси блюда, інші нарвати руками на шматочки і додати в салат. Плоску тарілку застелити відкладеними листями салату. Всі інгредієнти акуратно перемішати, злегка присолити. Викласти овочеву суміш гіркою. Полити заправкою. Філе нарізати поперек на тонкі скибочки і викласти по колу на овочеву суміш. Частину заправки, що залишилася, подати окремо в сотейнику. Легкий салат з пекінською капустою і курячим філе готовий. Смачного!
Коментувати