Один з численних варіантів коулсло - пісний салат з пекінки і болгарського перцю - для тих, хто любить азіатську кухню.
Інгредієнти
салат
- Пекінка (1 маленький качан) - 1 шт
- Перець болгарський - 1/2 шт
- Морква - 1 шт
- Перець чилі (0,5-1 шт.) - 1/2 шт
- Цибуля зелена - 1/3 пуч.
- Кінза (маленький) - 1 пуч.
- Мигдаль (за бажанням)
соус
- Оцет (рисовий) - 3 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Паста арахісова (2-3 ст.л.) - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Імбир (дрібно нарізаний) - 1 ст. л.
- Часник (дрібно нарізаний) - 3/4 ст. л.
- Цукор коричневий (я брала менше) - 2 ст. л.
Спочатку потрібно приготувати заправку. Скласти в миску арахісову пасту, коричневий цукор. Влити рисовий оцет, соєвий соус і оливкове масло.
Добре розмішати до однорідності.
Додати подрібнені часник і імбир, як слід перемішати.
Обов'язково спробуйте соус і відкоригуйте його під свій смак, якщо це необхідно.
Приготувати салат. Пекінку нашаткувати.
Додати нарізаний брусочками болгарський перець і дрібно нарізаний чилі.
Додати терту соломкою моркву.
Всипати дрібно нарізану зелену цибулю.
Додати в салат частину заправки, перемішати, дати постояти пару хвилин, потім додати ще заправки. Можливо, вся заправка вам не знадобиться. Викласти коулсло в салатник і подавати. Салат з пекінки і болгарського перцю готовий. Смачного!
Коментувати