Чудовий салат з м'ясом і консервованої квасолі - ситний, простий в приготуванні, ошатний, він відмінно підійде до святкового столу. Це мій авторський рецепт, інгредієнти даю приблизно, не бійтеся змінювати їх кількість в ту чи іншу сторону, підлаштовувати рецепт під свій смак.
Інгредієнти
салат
- М'ясо (відварне або запечене, бажано яловичина) - 150 г
- Цибуля біла (невелика) - 1 шт
- Перець болгарський - 1/2 шт
- Огірок маринований - 3 шт
- Зелень (кінза або петрушка) - 1/2 пуч.
- Помідори черрі - 200 г
- Квасоля (консервована або відварна) - 250 г
заправка
- Олія - 2 ... 3 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Сіль
- Суміш перців
- Перець чилі (за бажанням) - 1 щіпка
Найкраще для цього салату використовувати яловичину, але можна взяти і свинину. М'ясо нарізати брусочками.
Солодку білу цибулю нарізати пір'ями. Можна використовувати і червону цибулю, головне, щоб вона не була занадто різкою на смак.
Солодкий перець нарізати брусочками.
Мариновані огірочки нарізати соломкою.
Зелень дрібно нарізати.
Черрі розрізати на четвертинки.
Додати квасолю.
У мисочці змішати олію, сіль, мелений перець і роздавлений часник. Якщо любите гостре, додайте щедру дрібку пластівців чилі перцю (або наріжте в салат свіжий чилі перчик).
Влити заправку в салат.
Акуратно, але ретельно перемішати. Обов'язково спробуйте салат і відрегулюйте смак, якщо це буде потрібно. Якщо вам буде не вистачати кислинки в смаку (це залежить від смаку помідорів і маринованих огірків), додайте в салат трохи лимонного соку. Рекомендую дати салату настоятися деякий час. Салат з квасолі консервованої і м'яса готовий. Смачного!
Коментувати