Салат "Три плюс два"

Буває таке, що до вас несподівано нагрянули гості і потрібно швидко накрити на стіл. Або холодним осіннім вечором захотілося покуштувати "майонезного" салату, а готувати сил немає. Тоді знайомтесь з салатом з сухариків, простим і дешевим, для якого не потрібен навіть ніж! Потрібно тільки відкрити і змішати! З однойменним фільмом рецепт зв'язку не має. Просто для приготування потрібно три основних інгредієнта і два для заправки. Цим рецептом зі мною вже багато років тому поділилася подруга, дуже вона його хвалила. Я довгий час не наважувалася на приготування, тому що склад на слух мене не вразив. Але через пару років я все таки вирішувалася і не пошкодувала! Тепер цей салат з консервованих грибів і квасолі "Три плюс два" в списку наших коханих! Був випробуваний як мінімум десятьма друзями і сподобався чоловічій половині рівно як і жіночої, хоча в складі немає м'яса. В пост можна приготувати, замінивши майонез на пісний аналог. Так що рецепт дуже універсальний!

Інгредієнти

  • Гриби консервовані - 250 г
  • Квасоля (можна відварну або консервовану) - 250 г
  • Сухарики - 1 пач.
  • Часник - 1 зуб.
  • Майонез - за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Якщо коротко, то все потрібно змішати і заправити майонезом з часником! А тепер докладніше! В основному, я роблю салат з домашніми консервованими опеньками, але минулорічні вже закінчилися. Один раз готувала з грибним асорті з такою ж покупної баночки. На мій погляд, найгірше походять печериці. Квасолю я беру червону консервовану. Відварна теж підійде. З білої не пробувала, але думаю, що теж буде непогано! Сухарики краще брати гострі! З гірчицею, з холодцем і хріном або з часником. І житні, вони довше не розмокають.

Квасолю і гриби промиваємо і викладаємо в тарілку. Туди ж додаємо сухарики. Перед подачею видавлюємо зубчик часнику. У мене великий, десь з верхню фалангу великого пальця. Маленьких може знадобитися два. Прошу зауважити, що часник теж різний по смаку, так що орієнтуйтеся на свій смак. І додаємо майонез. Все добре перемішуємо!
Ось і все! Салат з квасолі та грибів готовий. Писала довше, ніж готувала! Якщо ви плануєте приготувати салат на свято, то змішайте квасолю і гриби з заправкою, а сухарики викладіть зверху. Так вони не розтопляться і збережуть свою твердість на весь вечір!
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі