Пропоную приготувати один з найпростіших салатів, з його приготуванням впорається навіть дитина. Цей салат з болгарського перцю і консервованої квасолі може бути приготовлений на вечерю як цілком самостійне блюдо. Ситний, і в той же час досить свіжий за своїми смаковими відчуттями. За це літо готувала його кілька разів.
Інгредієнти
- Квасоля стручкова - 100 г
- Квасоля консервована - 1 бан.
- Цибуля зелена - 1 пуч.
- Перець болгарський - 1 шт
- Огірок - 2 шт
- Маслини - 1 горст.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Гірчиця - 0.5 ч. л.
- Часник - 1 зуб.
- Сіль
- Перець чорний (свіжозмелений)
- Мед (за бажанням) - 1 ч. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 3
Стручкову квасолю бланшувати в киплячій воді 2 хвилини, потім обдати крижаною водою.
Консервовану квасолю промити під струменем води.
Порізати огірки і перець кубиками, зелену цибулю подрібнити.
Для заправки змішати рослинну олію з пропущеним через прес часником, медом (за бажанням), гірчицею, соєвим соусом, додати чорний перець. Збити заправку віночком до однорідної консистенції, відрегулювати смак сіллю якщо знадобиться.
У великій мисці змішати дві квасольки, подрібнені овочі, додати маслини, полити заправкою, перемішати.
Салат з квасолі консервованої "Дві квасольки" готовий. Смачного і відмінного настрою!
Коментувати