Ситний і смачний овочевий салат з білої консервованої квасолі і пікантної заправки. Для подачі доповнила салат відвареним буряком, який помістила на дно порціонної склянки. У підсумку: салат не убрався кольором буряка, а для тих, хто любить салат з буряка це відмінне і корисне доповнення.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 3
Інгредієнти
для салату
- Квасоля консервована (біла) - 1 бан.
- Цибуля червона (маленька цибулина) - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Картопля (середнього розміру) - 2 шт
- Буряк - 1 шт
- Перець болгарський (червоний) - 0,5 шт
- Помідори черрі - 8 шт
- Петрушка - 0,25 пуч.
- Сіль (за смаком) - 0,5 ч. л.
- Перець чорний (за смаком, мелений) - 0,25 ч. л.
заправка
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Часник (за смаком) - 2 зуб.
Буряк, картоплю і моркву варимо "в мундирі". Це можна зробити заздалегідь. Банку з квасолею відкриваємо, відкидаємо на друшляк і промиваємо. Даємо стекти всій рідини і викладаємо в салатник. Дрібно ріжемо червону цибулю.
Моркву, картоплю і перець болгарський нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо в салатник. Помідори-чері ріжемо на четвертинки.
Петрушку дрібно рубаємо і відправляємо теж в салатник. Робимо заправку. У підходящої посуді змішуємо масло оливкове, свіжовичавлений лимонний сік, гірчицю і тиснемо туди часник. Я видавила 2 зубчики, можна і один. Все з'єднуємо і заправляємо салат. Потрібно трохи заправки залишити для шару буряка. Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і даємо трохи салату настоятися, хвилин 15.
Салат я буду подавати в склянках індивідуально. Щоб буряк не зафарбувал наш яскравий салат, я його не поклала в загальний салатник. Виклала першим шаром на дно кожного стакана. Полила трохи заправкою.
На буряк викладаємо салат із салатника. Подаємо.Ситний і смачний овочевий салат з квасолі консервованої білої. Підійде як основне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо, стежить за своєю фігурою. Квасоля-джерело рослинного білка. Салатом добре перекусити і повечеряти.
Коментувати