Салат овочевий з білою квасолею

Ситний і смачний овочевий салат з білої консервованої квасолі і пікантної заправки. Для подачі доповнила салат відвареним буряком, який помістила на дно порціонної склянки. У підсумку: салат не убрався кольором буряка, а для тих, хто любить салат з буряка це відмінне і корисне доповнення.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 3

Інгредієнти

для салату

  • Квасоля консервована (біла) - 1 бан.
  • Цибуля червона (маленька цибулина) - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Картопля (середнього розміру) - 2 шт
  • Буряк - 1 шт
  • Перець болгарський (червоний) - 0,5 шт
  • Помідори черрі - 8 шт
  • Петрушка - 0,25 пуч.
  • Сіль (за смаком) - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний (за смаком, мелений) - 0,25 ч. л.

заправка

  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Часник (за смаком) - 2 зуб.
Буряк, картоплю і моркву варимо "в мундирі". Це можна зробити заздалегідь. Банку з квасолею відкриваємо, відкидаємо на друшляк і промиваємо. Даємо стекти всій рідини і викладаємо в салатник. Дрібно ріжемо червону цибулю.
Моркву, картоплю і перець болгарський нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо в салатник. Помідори-чері ріжемо на четвертинки.
Петрушку дрібно рубаємо і відправляємо теж в салатник. Робимо заправку. У підходящої посуді змішуємо масло оливкове, свіжовичавлений лимонний сік, гірчицю і тиснемо туди часник. Я видавила 2 зубчики, можна і один. Все з'єднуємо і заправляємо салат. Потрібно трохи заправки залишити для шару буряка. Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і даємо трохи салату настоятися, хвилин 15.
Салат я буду подавати в склянках індивідуально. Щоб буряк не зафарбувал наш яскравий салат, я його не поклала в загальний салатник. Виклала першим шаром на дно кожного стакана. Полила трохи заправкою.
На буряк викладаємо салат із салатника. Подаємо.Ситний і смачний овочевий салат з квасолі консервованої білої. Підійде як основне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо, стежить за своєю фігурою. Квасоля-джерело рослинного білка. Салатом добре перекусити і повечеряти.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі