Салат "Олів'є"

Рецепт класичний і по новому, французький, з м'ясом і куркою, з грибами і ковбасою, з крабовими паличками і селерою, без майонезу, склад і інгредієнти, приготування. Дізнайтеся що входить до салату і що потрібно для салату. Дієтичний і оригінальний, пісний і м'ясний, справжній і смачний салат олів'є українською. Як приготувати, робити салат замість олів'є. Самим популярним і улюбленим салатом на Новий рік був і є салат Олів'є. Без цієї страви важко уявити зимове застілля. Готуйте і насолоджуйтеся!

Як же складно, коли в родині хтось не їсть м'яса. Про ковбасні же вироби навіть і заїкатися не варто, а олів'є люблять і просять. На замітку пропоную цей салат з яйцями, угощайтесь - салат Олів'є без м'яса.

Інгредієнти

  • Картопля (варена) - 2 шт
  • Сир м'який (підкопчена косичка) - 100 г
  • Огірок - 1 шт
  • Огірок маринований - 1 шт
  • Перець солодкий червоний - 1/4 шт
  • Редис - 6 шт
  • Яйце куряче (варене круто) - 2 шт
  • Цибуля зелена
  • Кріп
  • Сметана - 100 г
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Нещодавно відвідала суші-бар і там замовила цей смачний салат Олів'є з кукурудзою і морською капустою. Відразу ж хочу поділитися з вами. Рецепт салату для любителів морської капусти. Якщо ви маєте щось проти крабових паличок, то замініть на відварений минтай.

Інгредієнти

  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Картопля (середнього розміру відварена в "мундирі") - 4 шт
  • Яйце куряче (варене) - 2 шт
  • Капуста морська (маринована) - 100 г
  • Кукурудза (консервована) - 2 ст. л.
  • Крабові палички - 100 г
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Листя салату / Салат (для подачі)
  • Зелень (для подачі)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Ситний салат з яловичої печінки. Чудово на вечерю. Також підійде і на святковий стіл на день народження. Можна готувати як салат на Новий рік. Не за горами Новий Рік, а який Новий Рік без салату олів'є.

Інгредієнти

для печінки

  • Печінка яловича - 250 г
  • Цибуля-порей (~ 10 см) - 1 шт
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 1/4 ч. л.

для заправки

  • Сметана - 100 г
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1/8 ч. л.
  • Цукор (за смаком) - 1/4 г
  • Кріп - 1 гілочка
  • Перець чорний (за смаком) - 1/8 ч. л.

для салату

  • Картопля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Горошок зелений (консервований) - 100 г
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Яйце перепелине - 6 шт

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 3

Не так багато часу залишилося до Новорічних свят. Пропоную приготувати спрощений варіант салату з ковбасою вареною в рулеті "Олів'є" на Новий рік. Ця закуска не така "важка" як салат. До того ж подається вона порційно і прикрашається згідно власним бажанням.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти

  • Лаваш - 1 шт
  • Сир плавлений - 50 г
  • Картопля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Ковбаса (варена) - 50 г
  • Огірок маринований - 1 шт
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Ікра червона (за бажанням) - 50 г

Варіантів приготування салатів Олів'є винайдено чимало. Можна, навіть, писати цілі книги салатів з такою назвою. І всі вони різняться: інгредієнтами, заправками, способами приготування. Сьогодні я хочу запропонувати свою інтерпретацію знаменитого салату з моркви, традиційного для новорічних свят. Цей вегетаріанський або пісний варіант новорічного салату Олів'є (в ньому немає м'ясних продуктів) мені подобається за ніжний смак. Слідуйте за моїми покроково оформленими фото-рекомендаціями. У підсумку - ви не розчаруєтеся і поповните свою рецептурну книгу овочевих салатів ще одним смачним рецептом.

Інгредієнти

  • варена картопля - 300 гр;
  • варена морква - 200 гр;
  • варені яйця - 3 шт.;
  • консервований горошок - 250 гр;
  • мариновані огірки - 150 гр;
  • зелене яблуко - 1 шт .;
  • майонез - 150 гр;
  • сметана - 100 гр;
  • сіль.